maandag 17 juni 2013

De suede leren tas

De suede leren tas


Een van mijn favorieten is de suede leren tas. Suède kan eigenlijk gemaakt worden van verschillende soorten huiden. In ieder geval is een van de meest gebruikelijke en mooiste soort die van een lam, dezelfde soort die gebruikt wordt voor zacht nappaleer. Suede wordt gemaakt van de binnenkant van leer en omvat daarom niet de huidlaag. Hierdoor is het zachter dan het standaard leer, wat de suede leren tas zo geliefd maakt. Het woord SUÈDE komt van het Franse “gants de suède”, wat letterlijk “Zweedse handschoenen” betekent. De zachtheid en kleurmogelijkheden van dit materiaal zijn ongekend.

Wat ook tegenwoordig helemaal hot en tijdloos is de slangenleren tas. De rede dat deze print zo in is dat je er zoveel kanten mee op kunt; lekker casual, maar toch ook sophisticated.  Wist je trouwens dat de huid van vissen ook steeds vaker gebruikt wordt om tassen van te maken? Je hebt bijvoorbeeld palingleer, tilapia, baars etc. Met name paling is flinterdun en toch sterk. Het doet het meeste nog aan slang denken. Zeer apart maar helaas niet goedkoop…

Maar toch zijn er zijn maar een paar tassen die de wow-factor hebben. Na een paar jaar in Italië op vakantie te zijn geweest om op zoek te gaan naar designer handtassen, ben ik verliefd geworden op deze paarse tas van Antonello Serio met een sluiting van krokodillenleer. Direct ingekocht natuurlijk. Krokodillenleer is een van de duurste leersoorten die er is. De aparte sluiting, de kwaliteit leer en het ontwerp van de designer Antonello Serio maakt dat deze tas exclusief is, er is er dan ook maar één exemplaar in deze uitvoering.

Onderstaand een aantal hippe tassen uit de collectie van Bagz4you, welke gemaakt zijn van de leersoorten die in dit stukje beschreven worden. Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan natuurlijk even onze website www.bagz4you.com of like ons op https://www.facebook.com/Ilikebagz4you.

De suede leren tas van het merk Menbur - Fucsia
De suede leren tas van het merk Menbur – Fucsia

antonello-serio-handtas-paars
Designer handtas van het merk Antonello Serio

De suede handtas van het merk Menbur - beige
De suede handtas van het merk Menbur – beige


De suede leren tas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten